Het antwoord op het tekort aan personeel in de installatiebranche is Augmented Reality

4-12-2018
Zowel de arbeidsmarkt in de industrie in het algemeen en in de installatiebranche in het bijzonder staat onder druk. Het zijn aantrekkende markten en beiden hebben ze een tekort aan vakmensen om alle projecten die op bedrijven afkomen goed uit te voeren. Dit tekort aan goed opgeleid personeel, zal volgens het UWV de komende jaren niet minder worden.

Augmented reality in field services vraagt om geïntegreerde data

16-10-2018
Geïntegreerde data noodzakelijk voor augmented reality in field services Een belangrijke manier om je als field service onderneming te onderscheiden is het inzetten van innovatie. Het verzorgen van een uitmuntende ervaring voor de klant of het efficiënter en productiever laten werken van engineers om bijvoorbeeld de first time fix rate te verhogen. Dat kan door inzet van augmented reality (AR) oplossingen.

Werken met Augmented Reality leidt tot tijds- en kostenbesparingen

13-08-2018
Augmented Reality is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Het betekent letterlijk: toevoeging aan de werkelijkheid. De servicemedewerker krijgt dus een mix van de realiteit met een virtuele laag voorgespiegeld die hem in staat stelt sneller problemen op te lossen of andere taken uit te voeren.

Nieuwe innovaties vanuit Las Vegas

10-01-2018
De fabrikant HTC werkt momenteel aan een Pro-versie voor de Vive, een hogere resolutie en een ingebouwde koptelefoon zijn een van de nieuwe specificaties van de virtua lreality bril. Ook komen ze met een adapter waarmee je deze Virtual Reality bril draadloos kan gebruiken. Dit heeft HTC afgelopen maandag op de technologiebeurs CES bekend gemaakt.

Deze zes ARKit of ARCore apps vergemakkelijken het dagelijkse leven

23 november 2017
We leven al even in de wereld van Augmented Reality, maar onlangs deden Apple met ARKit, en Google met ARCore een flinke duit in het zakje. Eentje wat het gebruik van onze mobiele telefoons gaat doen veranderen. Want ARKit en ARCore zijn zachts gezegd veelbelovend. Sterker nog...

Recreate op Tankstation Vakbeurs in Houten

10 november 2017
Dinsdag 14 november vindt de jaarlijkse Tankstationvakbeurs plaats in Houten. Alle belanghebbende partijen in de petrol-sector zullen hierbij aanwezig zijn. Recreate is gevraagd een bijdrage te leveren op de stand van Lekkerland BV en RAP Media, die gezamenlijk een stand bemannen op de vakbeurs gericht op alle tankstation- carwash- en convenience professionals.

‘Die keer dat onze VR-demo op de beursvloer zag, kwam en overwon’

17 oktober 2017
Elk bedrijf heeft ze nodig, successtory’s. Verhalen die in elk zakelijk gesprek aangehaald kunnen worden en bij elke potentiële klant de kracht van je product of dienst duidelijk maakt.

Recreate aanwezig Bootcamp ICT

Hengelo, 1 december 2017
Jos Toebes van het ROC van Twente, Rik Schrijver en Thijs Geerdink van Nerds & Company, en Janarthanan Sundaram van D66 Enschede hebben het initiatief genomen om een programma te vormen in het mbo dat beter aansluit op het bedrijfsleven, een echte mbo+-opleiding.

In Liverpool op Smart Factory Expo

17 november 2017
In de Liverpool Exhibition Centre stond de industrie van de toekomst in het middelpunt van belangstelling. Duizenden bezoekers reisden af naar het noordwesten van Engeland om met veel belangstelling de innovaties van onder andere Recreate en partner HSO te aanschouwen.

Met Virtual Reality de nare ervaring op de intensive care verwerken

27 oktober 2017
Angst, vergeetachtigheid en terugkerende nachtmerries: veel patiënten die op de intensive care (IC) zijn behandeld, hebben daar nog jarenlang last van. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam start een onderzoek om te kijken of de inzet van virtual reality kan helpen die ervaring beter te verwerken.