Recreate ontwikkelt 6 stappenplan voor VR/AR/MR scenario

Rijssen, 29 mei 2018

U bent misschien al wel bekend met één van de technologieën, maar het ontbreekt u nog aan kennis om ook daadwerkelijk één van deze technologieën in uw bedrijfsproces toe te passen. Daarbij komt nog de vraag, welke van deze drie technologieën past eigenlijk het beste binnen mijn bedrijfsvoering?

De verschillen op een rij

Bij de inzet van Virtual Reality word je volledig in de virtuele 3D wereld ondergedompeld. Dit betekent dat u (grotendeels) bent afgesloten van de directe omgeving. Augmented Reality geeft een toevoeging aan de fysieke wereld om je heen. Mixed Reality, de naam zegt het al een klein beetje, is een geavanceerde vorm van Augmented Reality en mengt de digitale wereld met de ‘echte wereld’. Waar AR voornamelijk gebruik maakt van markeerpunten om te bepalen waar het digitale elementen laat zien, gebruikt MR de gegevens die het uit zijn omgeving krijgt. Het verankert deze virtuele objecten vervolgens aan een punt in de ‘echte wereld’ waardoor het mogelijk wordt om ze ook te beschouwen als zijnde echt. Met MR is het mogelijk dat digitale 3D beelden onderdeel worden van de echte wereld en dat hiertussen interactie plaatsvindt.

Ook in de ‘beleving’ verschillen VR, AR en MR van elkaar

Hieronder een overzicht van de verschillen:

Virtual Reality Augmented Reality Mixed Reality
Compleet in virtuele omgeving
‘Echte wereld’ en digitale wereld worden gecombineerd
Interactie met objecten uit de digitale wereld is mogelijk in Real Time
Interactie tussen objecten uit ‘echte’ en digitale wereld is mogelijk in Real Time
Extra informatie en updates mogelijk
Hoog level van immersiviteit

Maak in 6 stappen kennis met één van de 3 nieuwe technologieën

Recreate biedt bedrijven de mogelijkheid om in een standaard 6 step journey kennis te maken met Virtual Reality (VR), AR (Augmented Reality) en Mixed Reality (MR). In de factsheet ‘Klaar voor de 6 step AR of VR journey met Recreate?’ vindt u de benodigde informatie en staan de 6 stappen verder toegelicht.

Terug naar nieuws