Recreate ontwikkelt voor MUST SEE een reisgids app met Augmented Reality

Rijssen, 27 november 2018

Rotterdam heeft de primeur gehad om als eerste stad ter wereld het nieuwe internationale toeristen platform MUST SEE te mogen lanceren. Eén van de onderdelen van het platform is de door Recreate ontwikkelde MUST SEE app die gebruik maakt van Augmented Reality (AR). In de innovatieve MUST SEE reisgids app kunnen bezoekers van een stad alle ‘hotspots’ en verborgen verhalen van de stad terugvinden. Naast de mooiste plekken van de stad, krijgt de bezoeker ook informatie over evenementen, tours en het Openbaar Vervoer. Ook het aankopen van tickets is eenvoudig met één druk op de knop te regelen.

Inzet van Augmented Reality

Door middel van de technologie Augmented Reality (AR) wordt de stad ook weer ‘tot leven’ gebracht op plekken waar de bezoeker niet mag of kan komen. Met AR wordt een extra laag aan de werkelijkheid toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk dat de AR guide ‘Mussie’ met de bezoeker mee ‘vliegt’ aan de hand van zijn vooraf opgegeven persoonlijke voorkeuren en ontvangt men ook pushberichten. Zo is bijvoorbeeld de Atoombunker Westzeedijk, die normaliter niet toegankelijk is voor bezoekers, door inzet van AR toch door de bezoeker te bezichtigen en waant hij zich als het ware in de bunker zelf.

Samenwerking MUST SEE en Recreate

MUST SEE heeft met Recreate de samenwerking gezocht vanwege de gedegen kennis en ervaring van Recreate op het gebied van het ontwikkelen in AR technologie. “De kennis bij Recreate over Augmented reality is zeer groot, terwijl deze techniek nog redelijk jong is. Innovaties waar Google net mee aan komt zetten, hebben zij al onder de knie. Dat geeft een enorme boost voor het gebruik van de app en onze content,” zegt Maikel Coomans CEO van MUST SEE. Roy Kamphuis, CEO van Recreate vertelt over de samenwerking: ”De gezamenlijke ontwikkeling van de MUST SEE app hebben we echt ervaren als een prettige samenwerking. De redactie leverde de content aan die door ons in de app werd opgenomen. De content van de locaties die voor bezoekers niet toegankelijk zijn, worden door het aanleveren van de juiste data en 3D informatie omgevormd naar Augmented Reality.” De MUST SEE organisatie werkt samen met lokale partijen om de bezienswaardigheden bij de bezoeker onder de aandacht te brengen door middel van de app en zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Verkrijgbaarheid MUST SEE app

De MUST SEE app is te downloaden in de Apple Playstore en Google Playstore en zal dit najaar ook voor de steden Berlijn, Antwerpen en Barcelona beschikbaar komen.