Waterschap Vechtstromen zet 3 apps in voor informatievoorziening in de regio

Waterschap Vechtstromen is in Twente en Zuid Oost-Drenthe verantwoordelijk voor het beheer van de waterkwantiteit en de waterkwaliteit. Waterschap Vechstromen heeft als kerntaak zorg te dragen voor een aantrekkelijke leefomgeving met schoon, veilig en voldoende water.

Dura Vermeer importeert 3D BIM-model in Microsoft HoloLens om virtueel te bouwen

Dura Vermeer is actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. Voor het bouwen van de Boekelosebrug in Hengelo heeft Dura Vermeer samen met Recreate een oplossing ontwikkeld voor de Microsoft HoloLens. Rick Lormans, projectleider bij Dura Vermeer vertelt: “Het hele ontwerp van de brug hebben we volledig in 3D uitgewerkt met alle tijdelijke constructies, inclusief bewapening. Hierdoor kunnen we het BIM-model exporteren en importeren in de Microsoft HoloLens. Zo kan het gehele ontwerp buiten worden geprojecteerd en zien de uitvoerders direct waar er afwijkingen zijn.”

Photonis

Photonis heeft samen met Recreate een Virtual Reality training simulatie ontwikkeld met behulp van de HTC Vive. In deze trainingssimulatie kan de gebruiker zich ineens verplaatsen naar een donker oorlogsgebied, en zo op elke locatie een training doorlopen, dag of nacht. Door middel van inzet van Leap Motion kunnen alle maanstanden, locaties en weertypen aangepast worden, om zo een Nightvision realistisch te simuleren.

Jack Backpack

Samen met een aantal partners heeft Recreate een Serious Gaming app ontwikkeld voor kinderen. Met Jack Backpack kunnen kinderen middels Augmented Reality een leerzame interactieve ontdekkingstocht rondom de Holterkolk in Deventer kunnen volgen. Spelenderwijs leren van- en ín de natuur.

XTS Machine

Samen met partner Tricas heeft Recreate een prototype ontwikkeld voor Beckhoff met als doel een volledig geautomatiseerde machine via Augmented Reality en Mixed Reality aan te sturen en te onderhouden. De machine geeft door de koppeling zelf aan wat er nodig is qua onderhoud en voorspeld wat er nodig gaat zijn om de machine draaiende te houden.

Skantrae AR App

Skantrae innoveert al 40 jaar. Daarom heeft Skantrae samen met Recreate de Skantrae App ontwikkeld. Een mobiele tool waarmee gebruikers dankzij Augmented Reality meer dan 250 Skantrae binnendeuren kunnen bekijken in hun eigen woonruimte. Zo helpt Skantrae de consument bij het kiezen van de juiste binnendeur.

Love Europe

Deze app is speciaal voor vluchtelingen, immigranten en nieuwkomers in Europa en geeft de informatie die je het meest nodig hebt.

Wensink Mercedes-Benz

Breng een brochure tot leven door een digitale proefrit te maken op je tafel of bureau.

Stamhuis experience app

Beleef uw nieuwe winkel nu al in Virtual Reality en blijf constant up to date!

Altrex

Bekijk de steigerconfiguraties in 3D, bovenop het magazine.

Skantrae

Plaats de Skantrae deur in uw huis, vóór u ze koopt!

Vechtstromen Reggedal

Beleef en ervaar het waterschap in Virtual- en Augmented reality.

Jumbo toont nieuw te bouwen offshore schip in Mixed Reality op offshore beurs

Jumbo is een heavy lift-scheepvaart en offshore transport- en installatie-aannemer. Jumbo ontwikkelt al 50 jaar baanbrekende oplossingen voor zeevervoer. Sinds 2003 heeft Jumbo, voortbouwend op de heavy-liftcapaciteit, ook snel een goede staat van dienst opgebouwd in de offshore subsea-installatiemarkt.

Verosol biedt de klant ‘levensechte’ beleving door virtualisatie gemetalliseerde zonwering

Verosol is de wereldwijde marktleider op het gebied van functionele binnenzonwering. Verosol is zowel producent en wereldwijde leverancier van hoogwaardig gemetalliseerd doek als van complete raambekleding.

“Door inzet van de Verosol VR app kunnen wij onze klanten in een kort tijdsbestek meenemen in de wereld van Verosol en uitleggen waarom wij wereldwijd marktleider zijn op het gebied van hoogwaardige binnenzonwering.”

Love Europe

De Love Europe App is speciaal ontwikkeld voor vluchtelingen die op zoek zijn naar hulp en antwoorden in Europa. Deze app geeft alle praktische tips die vluchtelingen tijdens hun reis en verblijf nodig hebben, zoals informatie over opvangplekken, wifi-punten, artsen en ziekenhuizen, het station en winkels. Daarnaast bevat de applicatie in verschillende talen uitleg over de cultuur en mentaliteit van alle landen in Europa.

Mercedes-Benz

In deze Augmented Reality app zijn 2 personenauto's en 2 bedrijfsauto’s geprogrammeerd. De consument scant de voorkant van de brochures en de auto komt in 3D naar boven. Vervolgens zijn kleuren aan te passen, het interieur kan bekeken worden en er kan een stukje virtueel mee gereden worden.

Virtuele paskamer

Retouren retouren retouren. Het probleem voor elke online retailer. Het is voor de consument vandaag de dag erg gemakkelijk en heel goedkoop om bestelde kleding die niet past of bij nader inzien toch niet mooi staat terug te sturen na een online bestelling. Een groot probleem voor de industrie, want hierdoor verliezen de online retailers een veel te groot deel van hun inkomsten. Om beide problemen een halt toe te roepen heeft Recreate (simultria) een oplossing ontwikkeld.