Erwin KleinNagelVoort
Truckracing Rijssen


Onze vorige racetruck is te koop, voor informatie kunt u contact opnemen met Frank Westemeijer van onze sponsor Mestebeld Trucks.

Our previous racetruck is for sale, for more information you can contact Frank Westemeijer who works at our sponsor Mestebeld Trucks.


0031 6 51 790465 or 0031 6 50 271243


Het laatste weekend van juni stond voor ons bol van raceactie, Waar we normaal op vrijdag of zaterdag pas beginnen aan een raceweekend waren we ditmaal al op woensdag aanwezig om alles op te bouwen, donderdags was er al actie op de baan op de Nurburgring. De teams waren uitgenodigd om 2 uur lang vips rond te rijden op de baan, waarna er als dank nogmaals een uur rijtijd op de baan werd aangeboden om ook nog enkele teamgenoten te laten ervaren hoe het is om met een truck volgas over de baan te gaan.

Op de vrijdag begon het bomvolle raceweekend dan echt, daar Erwin tijdens dit weekend niet alleen mee reed tijdens de FIA wedstrijden, maar ook met de Mittelrheincup (combinatie van het Engels kampioenschap en het Nederlandse Truckrace Battle) werden er dit weekend maar liefst 7 races gereden in 2 dagen! Tijdens de tijdtraining voor de FIA race werd Erwin 14e en voor de Mittelrheincup wist hij zelfs de 6e startpositie te behalen.
Na de laatste tijdtraining kon Erwin direct weer de baan op om mee te doen aan de Go and Stop, helaas kon Erwin het goede resultaat van de 2 voorgaande jaren niet herhalen (de vorige 2 edities werden beide gewonnen door het team). Hij had de snelheid er goed in zitten en bereikte gemakkelijk de laatste 8, maar daarna ging het verkeerd, bij het aanremmen blokkeerde een wiel waardoor de auto scheef trok en hij alle pionnen omreed en was uitgeschakeld.

De zaterdag begon met een warm-up training waarbij nog wat aan de setup van de auto kon worden veranderd waarna er dan eindelijk geracet werd. De eerste FIA race begon Erwin vanaf P14, naar bij de start 3 man te hebben ingehaald werd hij iets later van de baan geduwd waarna hij op P12 weer op de baan kwam. Deze plek wist Erwin goed te verdedigen tot de laatste ronde, bij het aanremmen voor de chicane blokkeerde wederom een wiel, waarna Erwin een pirouette maakte en moest wachten tot bijna het hele veld hem voorbij was gegaan voordat hij weer verder kon, Uiteindelijk finishte hij op P15. De eerste race voor de Mittelrheincup begon Erwin op P6, na wat en trekwerk tijdens de start verloor Erwin 1 plaats, de gehele race zat de top dicht bij elkaar, Erwin probeerde nog enkele keren om weer verder naar voren te komen, maar zijn inhaalacties lukten helaas net niet, hij eindigde dus als snelste Nederlander op p7. FIA race 2 startte Erwin op de 15e positie, de plek waarop hij geeindig was tijdens race 1, na bij de start direct beide Mercedessen van team Tankpool voorbij te gaan reed hij foutloos naar een mooie 12e positie.

De zondag was de drukste dag van het weekend, er werden maarliefst 4 races verreden. Er werd afgetrapt met Mittelrhieincup race 2, welke Erwin door de omgekeerde startopstelling vanaf P3 mocht aanvangen. In het gedrang bij de start verloor Erwin enkele plaatsten, waarna hij direct weer achter de kopgroep aan ging. Na enkele mooie inhaalacties lag hij al weer op de 4e positie toen de race in ronde 10 werd afgevlagd omdat Shane Brereton met zijn scania in de chicane op de kant was gegaan. Ondanks de grote schade aan de auto wist de coureur gelukkig ongedeerd uit de auto te komen. FIA race 3 begon Erwin vanaf P15, in een wedstrijd met weinig bijzonderheden wist hij 1 plekje te stijgen en kwam als 14e over de finish. FIA race 4 begon veel spectaculairder, in de eerste bocht bleven direct 3 man staan, Hahn, Halm en Rodrigues. Het verdere verloop van de race was ook vrij chaotisch en meerdere courours gingen enkele malen over de schreef, Erwin finishte als 13e maar door straffen voor 2 andere coureurs wegens onsportief rijgedrag werd Erwin als 11e geclassificeerd. Mittelrheincup race 3 werd weer gestart vanaf de positie welke men tijdens de eerste tijdtraining had getraind, Erwin begon dus weer als 7e. In een spectaculaire wedstrijd met veel gevechten op de baan wist Erwin rustig naar voren te rijden en een mooie 5e positie te behalen. Een mooie afsluiting van een goed weekend.

#

Onze sponsor Rekos Almelo vierde zaterdag dat ze al weer 50 jaar lang kwaliteit leveren.

Dit alles werd gevierd met een open dag waarbij wij ook aanwezig mochten zijn met onze trucks

# #