Full-body 3D scanner

De virtuele paskamer is een 'full body 3D scanner' die in enkele seconden een mooi en glad 3D model van een persoon maakt. De consument gaat net zoals in een gewone paskamer in ondergoed in de scanner staan en verifieert zichzelf om daarna het gemaakte model van zichzelf online te kunnen benaderen. Intussen heeft de meest unieke software ter wereld op dit gebied meteen alle maten middels een complex algoritme uit het 3D model gehaald. Zo zijn van de gescande persoon alle maten in sub-millimeter beschikbaar.

Kledingeditor

Recreate heeft een 'kleding editor' ontwikkeld. Hiermee kan het mode merk en/of de designer het kledingstuk, zoals deze ook in de fabriek aangeboden wordt, uploaden naar ons systeem. Het systeem is geprogrammeerd kleding te herkennen wat de voorkant, achterkant en mouwen van bijvoorbeeld een shirt zijn. Daarnaast kan de designer aangeven wat voor soort stof het is (katoen, wol bijv), hoeveel rek de stof bevat en wat het patroon, kleur of opdruk is. Op die manier genereert het systeem automatisch en zeer realistisch en maatvast 3D kledingstuk.

Samengevat

 • Retouren zullen drastisch verminderen.
 • De consument heeft een betere online en fysieke experience.
 • Marketing formules kunnen effectiever uitgezet worden.
 • Eén systeem dat een full body 3D scanner, kledingeditor, affiliate platform, retail experience, koppelingen met alle mode leveranciers en Big Data.
 • Een Open source systeem dat bij alle merken ondergebracht kan worden.
 • Virtuele Paskamer

  Het is voor de consument vandaag de dag erg gemakkelijk en heel goedkoop om bestelde kleding die niet past of bij nader inzien toch niet mooi staat terug te sturen na een online bestelling.Een groot probleem voor de industrie, want hierdoor verliezen de online retailers een veel te groot deel van hun inkomsten. Om beide problemen een halt toe te roepen heeft Recreate een oplossing bedacht.

  3D kleding passen

  De consument moet natuurlijk kunnen zien of de kleding hen ook staat. Recreate heeft daarvoor ook een eigen techniek ontwikkeld. Wanneer de consument inlogt bij de bekende modemerken is de webshop meteen een 3D webshop geworden. De kleding die men selecteert zal in 3D op het 3D model (lichaam van de persoon) gepast worden. Exact zoals het in het echt ook zou vallen ziet de gebruiker of het kleding stuk hem of haar staat. Daarnaast ziet u meteen of het kledingstuk u ook gaat passen.

  Big Data

  Naast de algoritmes, eigen ontwikkelde 'Cloth techniek' (passen van 3D kleding) en kledingeditor is er een affiliate platform beschikbaar. Dit om ervoor te zorgen dat de 3D kleding in de juiste webshop naar voren komt, maar ook om op 'straat niveau' marketing acties te kunnen uitzetten. We kunnen vanuit Big Data zien welke kleding waar het meest besteld word om zo op nog effectievere manier marketing uitingen te kunnen doen.